Wednesday, December 2, 2009

finally...

salam.
finally we have found our 'majlis sambut menantu' punya baju. Ya Allah susahnye lah nk carik yg berkenan selama nie but yesterday sy pergi ke butik tue then terus berkenan satu baju baru nie. sy ckp kt mr.fiance i want to wear that outfit n dia kata ok jek so, BINGO! Alhamdulillah lah sebab MIL x beli lagi bunga pahar bagai. kalau tak mesti carca marba majlis tue. pengantin pakai kaler lain n bunga pahar kaler lain. hehe. really a big relief! about hiasan bilik tido n pelamin n tempat makan suma dh bincang. so after majlis kt Johor baru g fiiting baju kt Kuantan lah since ade gap 2 weeks dari majlis kt Johor ngan kt Kuantan. ya Allah kurang sebulan lagi sy nk jadik isteri org. sekejapnya masa berlalu. hmm. semasa di Kuantan sempat kami ke PO to post our wedding card kpd kawan2. so kawan2 tunggu lah ye kad kami sampai ke pintu rumah anda. :)
talking about baju nikah pulak, the tailor said i can pick up that baju today (Wednesday) tp macam xsempat jek so this Friday insyaAllah pergi amik baju nikah plus jumpa abg eddie for further discussion on decoration bilik tido, pelamin, canopy n nk g pilih baju. tapi sedey sebab mr.fiance cannot be here with me because dia g Ipoh coz best buddy dia kawen. he has to be the bestman. i want to go BUT this coming Saturday got delegation from Bandung nak dtg STF AND the worst part is they want to meet English Teachers! waaaaaaa! nape lah banyak2 panel lain English yg dia nk jumpa. hmm.
p/s: (hai jgn merungut...its your core business after all...)

after this i will talk talk about nikah outfit, pelamin n etc ok! to be continued...

6 comments:

dialicious said...

bestnyeee baju hunting..i miss:(
owh..awak english teacher kt STF ke?terernyerrrr..huhu

Cik Belle said...

mshai, i pon dapat org Kuantan. nanti update ya about baju buat kat mane n make up semua. hihi. boleh jadikan panduan from ur entry. neway, all the best dear!

Fuchsia said...

ala kad x dpt lg camne nak gi nih ;p

ms.hai said...

to diah: mana ade terer?i ckp cincai2 jek. :p
to cik belle: oh dpat org kuantan gak ker? which part? of course boleh share. kt kuantan pun byk gak bridal yg best2.
to fuchsia: x bagik address macamane nk pos kad. give me ur address ok?

nisa said...

Hi Dear,
looking for 1001 sweet & fabulous gifts at very affordable price???
do visit my page,

http://gardenofgalleria.fotopages.com/

Happy Preparing for ur big day dear!!!

susudalambotol said...

memang kena byk bersabar time-time mcm ni. dan memang selalu kita tak dapat apa yg kita nak.

:)