Monday, August 3, 2009

catering or masak sendiri?

Salam...
last nite sy temankan room mate g jumpe boss D'Wanna iaitu Pn. Wanna di restoran D'Wanna...room mate nk bincang pasal pakej katering yg ditawarkan lah. room mate klu bleh nk amik catering jek instead of org kampung masak di atas beberapa sebab lah. tp sy tgk dia mcm masih dlm dilema jek. hehe. nk bg advice mcmane ea? sy pun nanti tak pki catering. org kampung masak because parents xnak hire caterer...
pakej yg ditawarkan sgt menarik. klu ikutkan hati muda remaja sy nie mmg nk pki catering jek. senang citer! bayar jek then suma keje beres. tp bila difikirkan sy duduk berjiran n jiran2 masih kuat utk membanting tenaga bersama-sama (rewang) so sy pun akur dgn keputusan parents. so, any suggestion, idea or comment to be given to my room mate?
help me guys!

3 comments:

MyRule said...

Ader pro and kontranyer. Amik catering senang tapi byr byk la. Itew x campur ngan makanan takut x cukup..uhuhu

Tapi kalau rewang baru rasa meriah...dok kat dapur..tolong masak2. Lebih suka cara ni sebab rasa macam kenduri kawen zaman kecik2 dulu ;)

Naniey said...

caterer ke masak sendri mn2 pon ok..tp cateree kn budjet lebih la..

sedara mara just dtg mkn jer..tak rase mcm kenduri la..kan sonok lau pakat2 tolong...

itu pandangan sy la

ms.hai said...

hai to myrule & naniey: tq 4 ur thought...aah kan. sy pun rase rewang ramai2 lg seronok. tp it depends lah pd family tue mcmane kan...