Thursday, July 2, 2009

hantaran; DIY or TEMPAH

Salam.
when talking about whether to decorate/do it yourself (DIY) or tempah i'll be very stressful. hehe. nk yg cantik2 tp tamau upah yg mahal2 sgt. so how? nk DIY tp xbape yakin dgn diriku ini. Oh GOD! mr.fiance said up to me as long as i'm happy in the end.
hmm~
very pening kepala lah benda2 nie. mr.fiance bestlah coz he got no problem coz his sister is going to do it for him. his sister's hand work sgt2 superb! rase mcm nk suh kak anom buat sekali jek yg utk my side lah. boleh ker? is she going to agree with that idea?
hehe. the answer is still unknown...
abg...help me!

10 comments:

Haliza said...

awk duk jb kan?
ade satu kedai kat jb yg amik upah ikot bajet kite.
try la :)

Haliza said...

kedai tuh kat blkg kipmart masai.
name kedai dia kelaka skit.
hehe..
kedai honeymoon.
kat situ awk beli brg ngan dia, dia free utk gubahan.

nurulhaza said...

yerla yat..same cam aku..shahrul lu sng, kakak dia buat..aku ni dahla anak sulung.,.everything kna wat sendiri..kitaorg ni bukannyer kreatif..plus mls, takut tak jadik n takder masa..aku tempah hbs rm600 lebih!

ms.hai said...

woi aku hai lah weh...

.BUNGA. said...

nampak sgt kau rindu banget kat aku weh oh nurul haza! hakhakhakahak! :D

Arip said...

aaa...let me ask my sis dulu buleh ke dia yg buatkan...abg rasa boleh kot b tp keep it secret la dari mak sbb kan hantaran tuh katanya nak kasi kat abg...huhu mcm kelaka je pihak lelaki buatkan...utk masa skg nti abg kenen2 kan dari kak anom...rasanya dia boleh buat kot...

4weddingku.mya said...

Hi there.
Actually, soalan ini memang always being asked by any bride.

I agreed that sometimes gubahan hantaran can really cost u up. But, go n shop around. Surely ada penggubah hantaran yg boleh ikut budget.

But if u want that sentimental value, u can DIY. Kalau nak beli beka2 cantik mahal pulak kan, so why not rent? Its way cheaper. Rent a really nice bekas hantaran so u as bride tak de banyak sgt preasure adding more to your hantaran.

You DO NOT need BANYAK Bunga. Just make sure bunga yg dipilih adalah outstanding!

Hope my humble comment helps!

Btw, Ive link u up!

ms.hai said...

4weddingku.mya: thanks for ur brilliant ideas ya! still in discussion lah bout decor hantaran nie.

nurulhaza said...

haha!!hai..
camne lah aku leh ttulis nama yat..
agaknye mas atu aku ngah baca blog yat kot..
jgn marah hai..
yat : rindu..rindu sgt!!eheh!

.BUNGA. said...

tau tau kau rindu i-oh! :p