Saturday, December 4, 2010

update!

salam.
just got back from KL. penat wooo! dh mcmnie pun masih larat nk berjalan-jalan cum bershopping-shopping sebenarnya. since now ngah school holidays only my husband jek yg amik cuti utk ke KL nie. actually kebetulan last Thursday husband's cousin nye convo kt UiTM. so we brought along his auntie utk dtg convo tue. stay kt umah MIL kt PJ. before bertolak ke KL tue sempat utk wat 3D/4D scan. at first husband nk wat kt KL jek but since Diah kata dia pun wat appointment 2 weeks earlier so xjdk nk wat kt KL buat di JB saja. buat di Klinik Pakar Sakit Puan (England) mcm yg Arina buat gak. smpi klinik tue tgk org ramai tp sbb nk tgk anak punya pasal tggu gak. husband siap leh tertido lg sementara tggu turn tue. sabar jek lah~ so bila turn dh smpi jumpa lah Dr Tan. very nice man. after a short consultation dia pun suh baring utk scan. mula2 wat 3D scan dulu after tue baru wat 4D. Masa nmpk muka anak tue rase excited sgt! Subhanallah. Doktor asik ckp mcm muka mommy dia jek. =) dh klu ikut muka mommy tue dh boleh guess baby ape kan? hikhik. so after tue dh leh g KL dgn senang hati. gerak dr JB kul 4.15pm and smpi KL dlm maghrib terus ke Petaling Street coz MIL carik bunga utk bg anak buah dia yg convo tue. beli di PS cheaper katanya. tp mmg betul pon sbb direct smpi dari Cameron Highlands and cantik2 lak tue. geram jek rase.
misi mencari brg2 baby bermula esoknya. kami gerak dari PJ pagi and tempat yg first kami pegi was The Curve sbb nk carik stroller dulu and my sis ada kirim beli barang kt IKEA. smpi jek kami makan dulu then baru start misi. husband pun ada janji nk jumpa kwn2 dia kt situ tp they came waktu lunch hour lah. pusing2 then terus ke The First New Years utk usha stroller and car seat. pilih punya pilih akhirnya beli gak stroller seperti yg diinginkan. mommy's choice! car seat xbeli lg sbb xde design seperti yg diinginkan. so plan nk beli kt JB jek. after that ke IKEA lak carik barang2 yg dipesan. masa kt IKEA dh rase pinggang sakit sgt so ckp kt husband xlarat dh. balik semula ke PJ utk amik my MIL and auntie utk bwk dorang ke Shah Alam. convo cousin tue sesi ptg. pegi utk bergambar jek. ramainya manusia kt sana! balik dari Shah Alam plan nk ke Amcorp Mall tp rasa mcm xlarat dh so terus balik umah berehat. the next day lak misi nk carik barang kecik2 lak so ke Little Whiz. kt situ dpt lah beli sket2 barang mcm tilam, baju, bantal, blanket, receiving blanket, socks, drying rack, feeding bottles and etc. tgh Y.E.S kan so byk discount lah. husband berkenan dgn satu car seat kt situ tp i said xpyh dulu sbb nnti xmuat kete nk letak brg2 since anutie dia tumpang kan. after tue kami ke Damansara sbb best friend husband nk belanja mkn. yeay makan! so kami terus ke One Utama. happy jek dgr nk jmpe kt OU sbb boleh shopping barang baby lagi. =) di OU smpt ke Mom's Care utk carik2 barang. dapatlah grab teats, romper and etc. tgk barang2 baby jdk giler jap. sgt2 comel. then ke Parkson utk carik barang2 lagi. husband senyum jek. layankan jek mak buyong nie. kt situ dapat lah beli diaper, barang2 mandian, towel, disposable breast pad, baby wipes and baju. rambang mata nk pilih baju utk baby. sume cantik! ada lagi yg xsempat beli tp nk check dulu kt umah parents ade x yg boleh digunakan and xperlu beli. xnak membazir. ceh!
now dh balik JB so misi utk mengemas barang2 baby and mengemas umah yg sudah tidak tentu arah ini. xsmpi 4 minggu lg tahun baru 2011, 1st anniversary! xsabar. ape agaknya husband nk bg kt sy ye? jeng3!
ok, to be continued...

5 comments:

Nad Nazira said...

hai..bestnye dah shopping barang baby. nak tanye pasal scan 3d/4d..kat klinik england tu how much? aku tgk kat kl dalam rm200++ gak..pastu bile yang paling sesuai buat 3d/4d? :)

♥ sha ♥ said...

klinik tu best ke hai? mahal tak charge dia eh? teringin la plak nak try ^_^

anywy, kat jb baru bukak fabulousmom tau. ada byk gak brg dia yg lg murah dr littlewhiz..

ms.hai said...

nad: kt situ dia charge rm130. 5 months above dh boleh wat 3D/4D scan aku rase. aku buat sbb nk tgk baby sehat ke x. excited lah katakan. ko g lah dekat area pelangi tue.

sha: klinik tue best. very comfortable lar. doktor pun baik. g lah try wat scan tue. best~ aah lah fab mom dh ade kt area sutera mall tue. aritu g gak carik breastpump.

sharEna said...

manyaknye dia sopping...teruja ek? hihi..anak 1st mmg la mcm tue..rasa cam semua nak kaut =)

x sabar nk lengyu xmas nnti. nk jumpe anak lisa..si abu bakar =D

ms.hai said...

xmanyak mane pon. beli yg penting2 jek. sebelum beli kene call mak dulu tanye. hehe. aritu kita g tgk abu bakar, comel~ geram jek!