Wednesday, November 24, 2010

mahu bersalin di mana?

salam.
until now i still havent decided nk deliver kt mane. even GL letter pun xbuat lg. suka ati jek kan? terlalu byk pendapat lah tentang tempat bersalin nie. org tue ckp kt spital A bagus, org nie ckp spital B bagus n blablabla. ikutkan hospital terdekat dgn rumah mmg Pakar Puteri lah. hehe. husband lak bila org tanye dia jawapan mesti bersalin kt Kuantan. oh pleassseee~ sy nk baby nie jdk org Johore ok! nk my mother yg jaga mase confinement nnti. i know she's the best! sebenarnya bersalin di mana2 sahaja pun ok. ada yg nk keselesaan so opt for private hospital, ade yg lebih selesa bersalin di government hospital. to me, mane2 pun okay kot as long as both mommy and baby selamat. for now pun, i do go for monthly checkup kt klinik kesihatn kerajaan cuma sometime jek g private klinik. i did discuss this matter ngan my buddy and dia pun xkesah bersalin mane as long as semuanya selamat. semua ibu akan melalui pengalaman bersalin tue kan?

so hai, jgn pening2 kepala ye...

4 comments:

crystalmerah said...

go go johorian ~ ! ;p hehe. I pun nak my baby jadik org Johor. Tp last2, we decided to deliver kat KL insyaAllah. Huuu

dialicious said...

wah nak jgk ic 01 ye?heheh...pengalaman bersalin mmg lain2 seme org.hosp govt pun bagus cuma doc n nurse kurang beri attention kt kita sbb byk patient kan..apa2pun hrp seme selamat k

ms.hai said...

erin: ye anak kene jdk johorean sbb mummy johorean.
diah: harus ic 01. my husband pon lahir kt johor sebenarnya wpun org kuantan. aah sbb byk sgt patient so attention kurang. u plan deliver kt mane diah? pcmc ker? =)

Ainul said...

kt mana-mana pun sama je.yg penting doc tu.hospital bgs tp doc tak best tak syiok gak.tp kalo ada budget lebih better p private.lg puas hati.